PROTEINA DIN ZER: CUM SA ALEGI CEA MAI POTRIVITA VARIANTA PENTRU TINE?

PROTEINA DIN ZER: CUM SA ALEGI CEA MAI POTRIVITA VARIANTA PENTRU TINE?

Exista numeroase variante de proteine din zer, dar care este cea mai potrivita pentru tine ?

Proteina din zer este printre suplimentele care nu le lipsesc sportivilor profesionisti sau amatorilor ambitiosi.

Este regina proteinelor datorita valorii biologice ridicate ce garanteaza o utilizare maxima.

De asemenea, se digera usor, are un profil optim de aminoacizi esentiali, este bogata in aminoacizi cu catena ramificata (BCAA), contine o cantitate mare de glutamina, fractii proteice imunoactive si este disponibila in diverse variante de arome.

 

Toate acestea garanteaza un nivel maxim de performanta, totusi ce proteina din zer sa alegi?

 

O multitudine de variante, dar care este cea mai buna pentru tine?

Multi incepatori confunda zerul praf cu proteina din zer – COMPLET GRESIT!

Bine, atunci care este diferenta dintre zerul praf si proteina din zer?

Zerul praf pe care il gasesti in toate magazinele care comercializeaza hrana sanatoasa se obtine prin deshidratare la temperatura ridicata, proteinele fiind denaturate (intr-o masura mai mare sau mai mica). Astfel, valoarea biologica a acestora scade, iar tu nu poti beneficia de efectele pozitive ale proteinelor.

Proportia de proteine din zerul praf se ridica la circa 10-15%, predominand carbohidratii si grasimile si existand si adaosuri nedorite – cenusi etc.

Spre deosebire de zerul praf, proteina din zer se obtine din zer lichid (neprocesat) printr-un proces de ultrafiltrare in cadrul caruia proteina pura este separata de excedentul de lactoza si grasimi.

Datorita metodelor moderne utilizate, acest proces are loc la temperaturi joase, fiind eliminat astfel riscul de denaturare a proteinelor.

 

3 variante de suplimente din zer (concentrat, izolat, hidrolizat)

 

Sa incepem cu cifrele... 

Concentratul contine 35-89% proteine.

Izolatul contine, in medie, aproximativ 88-92% proteine.

Hidrolizatul este optiunea ideala din punctul de vedere al continutului de proteine (peste 92%).

 

Prin extractie se obtine ce e mai bun din zer – proteinele! Si pe ele se bat concentratul, izolatul si hidrolizatul proteic din zer.

Concentratul din zer este cel mai putin procesat. Pe langa proteine, contine lactoza, grasimi, minerale, carbohidrati si apa. Este considerat forma de proteina din zer cea mai scazuta calitativ, dar si cea mai gustoasa. Gustul este influentat de continutul de zahar si grasimi, deci daca esti incepator sau amator si nu urmezi un regim alimentar strict, nu ai de ce sa contabilizezi fiecare gram de carbohidrati pe care il mananci. De asemenea, daca nu suferi de intoleranta la lactoza, un concentrat proteic din zer de calitate este exact ceea ce iti trebuie.

Totusi, nu este o optiune adecvata daca suferi de intoleranta la lactoza sau ai probleme de digestie.

De asemenea, concentratul incepe sa fie absorbit dupa aproximativ o ora. Organismul il digera dupa doua ore. Desigur, hidrolizatul si izolatul au o actiune mai rapida, dar cat de importante sunt aceste avantaje pentru un incepator?

Totusi, chiar daca esti incepator, dar iti place sa experimentezi, incearca produsul nostru WHEY-X5. Este o combinatie de concentrat si izolat proteic din zer obtinuta natural folosind tehnologia de ultrafiltrare la rece.

Ok, urmatoarea optiune este pentru cei care stiu ceva mai multe despre proteina din zer.

PROTEIN-F5 este un complex proteic multi-fuziune pentru rezultate optime.
Un amestec de inalta calitate care combina 5 tipuri de proteine (Zer, Lapte, Soia, Ou, Mazare) pentru a oferi un profil complet de aminoacizi si pentru a sustine nevoile nutritionale ale celor care isi doresc sa isi construiasca si sa mentina masa musculara.

Izolatul din zer este forma cea mai intalnita de proteina din zer.

Contine proteine in proportie ridicata si foarte putina sau chiar zero lactoza. In acelasi timp, grasimile si carbohidratii se gasesc in concentratii foarte reduse. Datorita compozitiei sale, izolatul proteic din zer este adecvat pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.

De asemenea, este recomandat pentru cei care incearca sa reduca grasimile si, in acelasi timp, urmaresc sa-si protejeze si sa-si regenereze muschii dupa antrenamente intense.

 Iti venim in ajutor si la acest capitol cu produsul nostru ISOLATE-X5.

Acest izolat proteic din zer este obtinut pe baza unei inovatii de varf in domeniul purificarii, care foloseste un proces natural de ultrafiltrare la rece (CFW®). Este optiunea ideala pentru persoanele care nu tolereaza concentratul din zer din cauza lactozei.

 

Hidrolizatul din zer contine aminoacizi supusi in prealabil unui proces de predigestie enzimatica. Lactoza si grasimile sunt mentinute sub 1%. Ca urmare a acestui fapt, este absorbit exceptional de rapid, la doar cateva minute de la administrare. Fiind produs prin hidroliza, potentialul alergen al proteinei din zer si din lapte este foarte redus. In cadrul procesului de hidroliza, catenele lungi ale proteinelor sunt desfacute in unele mai scurte, mai usor de digerat.

Hidroliza are capacitatea de imbunatati solubilitatea si digestibilitatea proteinei.

Astfel, hidrolizatul proteic din zer este printre proteinele de cea mai mare calitate de pe piata, dar este putin mai scump. Il recomandam celor care sunt interesati sa isi dezvolte rapid masa musculara.

Genius Nutrition® a mers si mai departe cu aceasta proteina din zer.

Fa cunostinta cu HYDRO-HD!

HydroHD este sursa de proteine cu absorbtia cea mai rapida de pe piata. Este o combinatie perfecta de hidrolizat proteic din zer si PeptoPro care contine in special dipeptide si tripeptide cu absorbtie ultrarapida.

 

Totul depinde de procesul de obtinere a proteinei din zer

Factorii de care trebuie sa tii cont sunt reputatia producatorului, procesul prin care se obtine proteina si eventualii aditivi.

Sa vedem: prin filtrare la rece, fractiile proteice din zer isi pastreaza structura 3D de baza (nu sunt denaturate), astfel ca raman active din punct de vedere biologic si isi pastreaza proprietatile imunoactive, fara riscuri legate de posibilitatea aparitiei unor reactii alergice (ca urmare a denaturarii proteinei).

De aceea, nu trebuie sa cumperi orice produs doar pentru ca e mai ieftin.

Nu vei face nicio economie. Dimpotriva, vei arunca banii pe o proteina de slaba calitate care, din cauza compozitiei si procesarii neadecvate, iti va crea probleme de digestie (diaree, crampe, balonare, gaze...) si iti va produce reactii alergice.

 

Sursa de proteine

Atunci cand cumperi un produs proteic, fii atent la sursa de proteine.

In cazul in care consumi proteine dupa antrenament, iti recomandam sa optezi pentru proteine pure din zer (izolatul proteic din zer este usor de digerat si contine proteine intr-o proportie mai mare decat concentratul). Dar, daca esti sportiv amator, concentratul din zer si combinatia concentrat-izolat reprezinta o solutie excelenta.

Daca folosesti proteinele pentru a inlocui o masa, poti opta pentru un amestec proteic care contine mai multe surse de proteine pentru a include atat proteine care se absorb rapid, cat si proteine cu o absorbtie mai lenta.

Daca iei proteine inainte de culcare, cea mai buna optiune este cazeina, care se absoarbe treptat.

 

Un zer pe gustul tau

Inca ceva! Multi spun ca gustul nu conteaza, dar noi credem ca este foarte important. De ce sa consumi proteine cu gust rau cand poti alege dintre mai multe arome fantastice?

Iata doar cateva dintre aromele noastre: chocolate dreams, strawberry, blueberry muffin, biscotti cookies, vanilla honey, choco-caramel...

Suna tentant, nu-i asa?

 

In concluzie...

Informeaza-te corespunzator inainte de a cumpara un supliment. Stabileste ce e prioritar pentru tine!

Nu te gandi ca un supliment proteic poate inlocui proteinele pe care nu le iei din alimente. Dimpotriva, acesta reprezinta doar un adaos care iti permite sa acoperi necesarul mai ridicat de proteine de care are nevoie corpul tau pentru antrenamente intense. Acest lucru este valabil indiferent daca esti sportiv profesionist sau un amator ambitios.

Nu ne dezvoltam masa musculara cu suplimente proteice, ci tragand din greu de fiare la antrenament, consumand alimente de calitate si nelipsind de la sala.