SHAKE PROTEIC FACUT IN CASA SAU INSTANT? CE ZICI DE AMBELE?

Te antrenezi de ceva timp, asa ca te-ai decis sa iei proteine?

Te antrenezi de ceva timp si iti doresti o recuperare rapida, asa ca te-ai decis sa iei proteine? 

Intrebarea este: ce fel de proteine? 

Bea lapte, prietene, si mananca ton la conserva”… Sincer, nu prea merge.

Dar cum sa alegi varianta cea mai buna dintre atatia fabricanti, atatea tipuri si atatea arome? La ce trebuie sa fii atent? Poti sa iti faci singur niste smoothie-uri proteice?

Sunt atat de multe suplimente, iar cele cu proteine sunt printre cele mai cautate de sportivii amatori si profesionisti.

Se stie ca persoanele care se antreneaza au nevoie de un aport mai mare de proteine. Totusi, este destul de greu sa le iei doar din mancare, pentru ca ar insemna sa consumi cantitati mari de alimente, preponderent de origine animala, ceea ce ar insemna un efort suplimentar pentru stomac.

In acelasi timp, astfel de alimente vin la pachet cu o anumita cantitate de grasimi („rele”).

Mai mult, dureaza cateva ore pana cand totul se absoarbe si organismul obtine ce are nevoie.

Deci, daca vrei sa-ti maresti masa musculara sau sa-ti mentii greutatea actuala sau chiar sa slabesti, solutia perfecta este un supliment de proteine.

 

Intr-adevar, dieta ar trebui sa contina minimum 80%, dar suplimentele alimentare nu pot si nu trebuie sa inlocuiasca integral alimentele

Exista mai multe moduri de preparare a unui shake proteic foarte bun.

 

Bine… te-ai hotarat sa iei proteine. Totusi, sunt multi producatori, diverse tipuri de proteine, tot felul de ambalaje colorate, preturile difera si ele destul de mult si te intrebi ce proteina sa alegi…

Alege trei care simti ca ti s-ar potrivi si testeaza-le pe rand.

Dar te sfatuim sa nu te opresti aici.

Sportivii cu experienta procedeaza in felul urmator:

Nu isi obtin proteinele din produse obisnuite, ci combina proteina din zer normala cu preparate facute in casa pentru o absorbtie mai buna.

Retine ca proteina din zer este greu de preparat acasa, pentru ca este o combinatie perfecta de aminoacizi esentiali si alte substante benefice.

 

Stie cineva cum se prepara un shake proteic care sa aiba si gust bun?

Proteina din zer este foarte apreciata de sportivi, deoarece contine o cantitate mare de BCAA (aminoacizi cu catena ramificata) si este absorbita foarte rapid. Din acest motiv, este ideala dupa antrenament.

Izolatul proteic din zer este, in general, cea mai scumpa proteina, fiind adus la „perfectiune” prin procese tehnologice care asigura cea mai rapida absorbtie, continut minim de grasimi si de carbohidrati.

Totusi, noi credem ca sportivii amatori nu au nevoie de un izolat proteic din zer.

ISOLATE-X5 de la Genius Nutrition® este dozat precis, continand aminoacizi care te ajuta sa iti maresti masa musculara, fara a acumula grasimi. Datorita cantitatii mari de glutamina, previne catabolismul muscular, stimuleaza sinteza proteinelor, mareste rezervele de glicogen, sustine recuperarea dupa antrenament si stimuleaza sistemul imunitar.

Daca utilizezi prima reteta, secretul unui shake reusit este sa nu pui prea mult lapte.

 

RETETA #1

  • O masura de pulbere ISOLATE-X5
  • O cana de lapte sau lapte vegetal (in functie de consistenta dorita)
  • O banana si 50g capsuni
  • Un varf de scortisoara, nucsoara sau vanilie
  • Cacao pulbere raw (1 lingurita)
  • Seminte de chia

P.S. Secretul este fructul. Acesta da o aroma delicioasa shake-ului proteic, fara a adauga calorii importante, mai ales daca nu iti place gustul.

 

Vrei un shake vegan?

Daca vei cauta informatii referitoare la proteinele vegane, vei vedea ca majoritatea proteinelor din plante nu contin toti aminoacizii si sunt mai ieftine.

Majoritatea produselor ieftine contin in principal proteine din surse vegetale – soia, grau etc. De asemenea, din ce in ce mai multe studii arata ca aportul mare de soia nu este benefic.

Noi procedam putin diferit.

 
VEGAN GREEN HD este o combinatie de izolate din orez, ovaz, mazare si canepa. In procesul de fabricatie se foloseste o tehnologie de fermentatie de ultima generatie pentru un produs cu puritate maxima, fara zahar adaugat si avand un profil unic de aminoacizi.

Green-HD asigura 4,2 g BCAA (aminoacizi cu catena ramificata) la o portie.

 

RETETA #2

  • O masura de pulbere proteica VEGAN GREEN-HD 
  • Mix de fructe de padure congelate (2-3 linguri)
  • ½ l lapte de migdale (in functie de consistenta dorita)
  • Unt de migdale bio (1 lingura)
  • Gheata

Shake proteic pentru carnivori?

Proteina din carne de vita este o solutie excelenta pentru cei care au intoleranta la proteina din lapte, lactoza, soia si nu sunt vegetarieni sau vegani. Un produs de la un fabricant de calitate contine 90% izolat pur din carne de vita.

De asemenea, proteina din carne de vita contine intr-o proportie relativ mai mare creatina si arginina si, in functie de fabricant, beta-alanina. De asemenea, are o solubilitate buna si este bine absorbita, se digera usor (desi este vorba de vita) si contine toate mineralele esentiale.

Fiind un izolat din carne de vita, grasimile au fost indepartate si nu contine carbohidrati (care pot fi prezenti in anumite proteine din lapte).

Genius Nutrition® iti ofera Steak HP. 

Acest produs are cea mai ridicata concentratie de proteina din carne de vita raportat la substanta uscata. Este cea mai buna solutie pentru baietii si fetele cu intoleranta la lactoza.

De asemenea, se poate folosi pentru a inlocui o masa in cazul persoanelor cu un consum zilnic mai redus de proteine.

 

RETETA #3

  • O masura de pulbere STEAK-HP
  • Lapte de ovaz (in functie de consistenta dorita)
  • O lingurita de miere
  • 50g de BestOats fara aroma
  • Un varf de scortisoara
  • 50g afine sau coacaza rosie

P.S. Mixeaza totul bine in blender timp de aproximativ 30 de secunde.

Care sunt beneficiile shake-urilor proteice?

Ai citit cu atentie informatiile despre toate shake-urile proteice pe care ti le-am propus? Daca da, putem discuta pe scurt despre cateva dintre proprietatile acestora:

  • Iti stimuleaza sistemul imunitar. Shake-urile proteice contin un tip de ser care incetineste oxidarea celulelor si a organelor.
  • Ajuta la slabire si la reducerea grasimii din corp. Toate proteinele creeaza o senzatie de satietate, fiind o solutie excelenta pentru a scapa de kilogramele in plus.
  • Asigura un plus de energie. Din ce in ce mai multi oameni incep sa consume bauturi proteice inainte de activitatile sportive, deoarece au mai multa energie de care uneori chiar simt nevoia.
  • Reduc colesterolul. Un alt beneficiu extraordinar al bauturilor proteice este acela ca scad nivelul colesterolului in sange.

Dezavantaje?

Nu avem sugestii de curatare a blenderului, desi trebuie sa spunem ca untul de arahide este bun, dar se intareste si te cam chinuiesti pana se ia.

Daca nu iti place ce folosesti acum, incearca proteinele de la Genius Nutrition®. Iti vor placea la nebunie!

 

Spor la mixat!