ARTA RECOMPOZITIEI CORPORALE: SLABESTE SI CASTIGA MASA MUSCULARA

ARTA RECOMPOZITIEI CORPORALE: SLABESTE SI CASTIGA MASA MUSCULARA

Recompozitia corporala evalueaza proportia de grasime, muschi, oase si apa din corp, oferind o viziune mai completa asupra sanatatii decat simpla greutate corporala. Diferit de dietele traditionale, aceasta necesita un stil de viata activ si o alimentatie corecta, transformand grasimea in muschi. Astfel, recompozitia nu se limiteaza la slabire, ci la remodelarea sanatoasa a corpului.

Deoarece recompozitia corporala este mai mult un stil de viata decat o dieta, nu exista un protocol stabilit. In schimb, cei care doresc sa creasca masa musculara in timp ce ard grasime trebuie sa-si schimbe regimul alimentar si programul de exercitii in moduri care faciliteaza procesul de recompozitie corporala.

Atunci cand urmezi o rutina de recompozitie corporala, este important sa pastrezi si sa construiesti muschi in timp ce pierzi grasime in acelasi timp. Exercitiile cardiovasculare sunt esentiale pentru pierderea in greutate si pentru mentinerea unei stari generale bune de sanatate. Cu toate acestea, pentru a obtine modificari semnificative in compozitia corporala, este important sa incluzi si antremente de hipertrofie cu greutati in rutina ta de exercitii. 

Cum sa cresti in masa musculara fara tesut adipos?

Acumularea de masa musculara si pierderea de tesut adipos in acelasi timp poate fi complicata dar este posibila cu abordarea potrivita.
 • Consumati o cantitate adecvata de proteina pentru a sustine procesul de recuperare dupa antrenamentele de hipertofie musculara. Aproximativ 1,6 pana la 2,2 grame de proteina per kilogram de greutate corporala pe zi, in functie de nivelul de activitate si obiectivele dumneavoastra.
 • Concentrati-va pe consumul de alimente bogate in nutrienti care furnizeaza vitamine, minerale si macronutrienti esentiali. Includeti multe fructe, legume, proteine slabe, cereale integrale si grasimi sanatoase in dieta dumneavoastra pentru a sustine sanatatea generala si cresterea musculara, in timp ce promovati pierderea de grasime/tesut adipos.
 • In timp ce trebuie sa consumati suficiente calorii pentru a sustine cresterea musculara, trebuie sa creati si un deficit caloric usor pentru a pierde grasime. Monitorizati aportul caloric si ajustati-l in functie de necesitati pentru a va asigura ca veti consuma mai putine calorii decat ardeti in fiecare zi.
 • Acordati suficient timp de odihna intre antrenamente si dormiti 7-9 ore pe noapte pentru a va asigura ca organismul dumneavoastra se reface corespunzator.
 • Consistenta este cheia pentru a obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste castigul de masa musculara si pierderea tesutului adipos. Stabiliti obiective realiste si lucrati constant pentru a le atinge, fara a va abate de la plan in mod regulat.

 
Suplimente care ajuta procesul de recompozitie corporala:

 • WARCRY® CLEAR WHEY: In procesul de recompozitie corporala, proteina este esentiala, deoarece contribuie la mentinerea masei musculare slabe si promovarea pierderii de grasime. Ea sprijina regenerarea si dezvoltarea muschilor, ofera senzatia de satietate si mentine functia metabolica in timpul restrictiei calorice, ceea ce faciliteaza obtinerea unei compozitii corporale mai definite si tonifiate.
  Afla mai multe despre WARCRY® CLEAR WHEY aici.

 • WARCRY® SHREDZ: Intr-o dieta de recompozitie corporala, un supliment termogenic poate sa faciliteze pierderea grasimilor si dezvoltarea masei musculare prin accelerarea metabolismului si imbunatatirea arderea caloriilor, contribuind la realizarea eficienta a obiectivelor de compozitie corporala.
  Afla mai multe despre WARCRY® SHREDZ aici.

 • ELITEPAK 30packs: Sprijina performanta in sport si intareste sistemul imunitar, fiind formulat special pentru cei cu activitate fizica intensa, in special in perioadele de restrictie calorica, cand cantitatea de micronutrienti consumata este redusa.
  Afla mai multe despre ELITEPAK aici.

 • iTEST: Contine 9 ingrediente active care lucreaza sinergetic pentru un suport eficient in toate procesele de stimulare a testosteronului. Reduce nivelul de estrogeni si cortizol (hormonul stresului). Nivelurile ridicate de testosteron sunt esentiale atunci cand doresti sa construiesti masa musculara, sa arzi grasimile si sa cresti in forta.
  Afla mai multe despre iTEST aici.

 • HMB-HD: Are un rol indirect în stimularea creșterii masei musculare și în reducerea grasimii corporale. Acesta influențează secretia de insulina, facilitand astfel crearea unui mediu anabolic favorabil.
  Afla mai multe despre HMB-HD aici.


In concluzie, recompozitia corporala reprezinta un concept complex, dar realizabil, care implica pierderea de grasime si cresterea masei musculare in acelasi timp. Cu ajutorul suplimentelor potrivite si a unei abordari coerente, poti sa iti atingi obiectivele de recompozitie corporala si sa iti imbunatatesti sanatatea si aspectul fizic in mod sustenabil.