POMPAREA MUSCULARA EXPLICATIE STIINTIFICA

POMPAREA MUSCULARA EXPLICATIE STIINTIFICA

Pomparea muschilor se refera la o crestere efemera a dimensiunii muschilor care apare atunci cand ridicati greutati, in special atunci cand faceti repetari mai dese si cu perioade mai scurte de repaus. Pentru a intelege motivul pentru care se intampla asta, trebuie sa analizam optic ceea ce se intampla cu muschii nostri atunci cand ridicam greutati.

Initial, inima pompeaza sange catre muschi pentru a face aceasta conexiune, determinand umflarea muschilor. Cand aceste celule sunt marite, ele reduc la minim cantitatea de sange care poate pleca din muschi.

In timp ce fibrele musculare se relaxeaza, sangele poate curge usor prin ei. Cand se extind, ei apasa contra vaselor de sange si incearca sa directioneze sangele inapoi spre inima. Rezultatul este ca sangele pompeaza in muschii dvs. mai rapid decat poate sa curga, ceea ce determina "adunarea" sangelui in muschi si acest lucru va duce la un aspect marit, pompat.

De asemenea, pomparea musculara reprezinta o marire efemera a muschilor datorita cresterii cantitatii de sange din muschi. Unele dintre cele mai importante actiuni pe care le puteti face pentru a obtine o crestere si o pompare musculara sunt:


● Efectuati mai multe repetari pentru fiecare set de exercitii

● Exercitii fara prea multe pauze in locul celor conventionale

● Efectuarea mai multor seturi de exercitii, ceea ce creste in continuare fluxul de sange catre muschi si genereaza mai multi compusi metabolici


Din acest motiv, „antrenamentul pentru pompare” presupune in mod obisnuit seturi de repetari de 12 pana la 20 si pauze de 30 - 90 de secunde intre fiecare set (sau mai putin) pentru a face cat mai multe seturi. Combinarea de mai multe cu perioade scurte de repaus va creste fluxul de sange ce rezulta o pompare maxima.